“MONSTER”

februari 23, 2009 at 6:40 am 1 reactie

door Jacqueline Goossens

Iedereen die ooit machteloos heeft toegezien hoe een geliefde wegzonk in het moeras van de waanzin kon niet anders dan ineenkrimpen in de dagen na het incident in Dendermonde. De pijnlijke betweterigheid van sommigen in de Vlaamse media was beschamend. Mijn eigen moeder was heel mijn leven een schizofrene patiente, diep eenzaam zoals zoveel van haar lotgenoten. Wij, haar familie, hadden het geluk dat ze niet bij die minderheid van schizofrenen hoorde wiens demonen hen aanzetten om gewelddaden te plegen. Mocht ze wel tot zoiets gedreven geweest zijn dan kan ik me de schaamte, de wanhoop, de schuldgevoelens, de pijn en het verdriet voorstellen die ons, haar kinderen en man, voor de rest van ons leven zouden achtervolgen. Ik stel me voor dat we geen woorden zouden vinden om de families van de doden te troosten als ze die al zouden willen aanhoren. En ik stel me even goed voor dat ik zou wenen van woede als  onwetende onverlaten mijn moeder als een monster zouden voorstellen.

“Sedert de affaire-Dutroux zijn de grenzen van de gerechtelijke verslaggeving almaar opgerekt. Voor het privéleven van de betrokkenen, schuldigen zowel als slachtoffers, smelt het respect als sneeuw voor de zon”, schreef Walter Zinzen  in een  opiniestuk in De Standaard.

Lees het stuk en de reacties erop hier:

http://www.mediakritiek.be/index.php?page=7&detail=304&PHPSESSID=d8d69a646562a8f147e81d188bcdcd46#reactie_192

Advertenties

Entry filed under: Uncategorized.

ZELFVERKLAARDE DEMOCRATIE DOODT ZOVEEL MOGELIJK ARABIEREN MILIEU-VERVAL LEIDT NAAR OORLOG

1 reactie Add your own

 • 1. Henry van Engelen  |  november 15, 2012 om 4:02 pm

  De affaire Dutroux dat zich kenmerkte door kindermisbruik en snuff-movies voor notabelen heeft in Nederland een staartje gekregen door de affaire rond Mr. Joris Demmink, de SG van Justitie, die binnenkort met pensioen gaat. Ook worden er op enkele sites van klokkenluiders suggesties gewekt, als zou deze vermeende pedofiel betrokken zijn geweest bij het wegsluizen van twee asielzoekers uit het centrum in Kollum, Friesland, direct na de moord op Marianne Vaatstra d.d. 30 april 1999. In Belgie heeft de Justitie jacht gemaakt op de beruchte pedojager Marc Vervloesem, zonder rekening te houden met zijn ziektetoestand. In Nederland is de journalist Micha Kat het haasje geweest vanwege zijn beschuldigingen aan het adres van Demmink en de overige deelnemers uit het Pedo Netwerk.
  Ik ken de reportage nog van Tom Ronse over het netwerk van de Moonsekte, dat hij indertijd schreef voor de Groene A’dammer !
  Mijn laatste artikel over deze sekte staat vermeld op internet onder “De Profeet uit Zuid-Korea”. Stuur mij eens een mailtje Tom, dan kan ik je in het vervolg nog meer vertellen !
  Groeten van de “moonwatcher” uit Ymuiden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggers liken dit: