OVER NAAR HET SALON

maart 3, 2009 at 11:51 pm 1 reactie

Geachte lezer,

Deze weblog gaat in hibernatie. In zijn plaats komt het “Salon van Sisyphus” (“Sisyphus”, olijkaard, niet “siphilis”). Het salon is een collectieve onderneming waaraan verscheidene gereputeerde pennen hun medewerking hebben beloofd (ik zal nog geen namen noemen, eerst zien of ze over de brug komen). Maar het wordt een gezamenlijk project en dat was de richting die de blog al uitging. Een van de voordelen is dat er meer bijdragen zullen zijn. U kan er van uitgaan dat er elke week iets nieuws wordt geserveerd in het salon en er een gewoonte van maken van even binnen te springen. Bookmark dus het volgende adres:

http://salonvansisyphus.wordpress.com/

Kom snel een kijkje nemen en stuur de link door naar mogelijke geinteresseerden. En als je zin hebt om mee te werken –met tekst, foto, video…of met technisch advies want dat hebben we hard nodig- graag!

Hartelijke groet,

Tom

Advertenties

Entry filed under: Uncategorized.

VAARWEL JAAP KRUITHOF

1 reactie Add your own

 • 1. Enca Caen  |  april 1, 2010 om 7:49 pm

  ROYALTY – Leopold II – “Ketens der hebzucht”

  Dit kunstwerk “ketens der hebzucht”,wil getuigen van een symbolische teruggave van alle door Belgen onterechte gestolen rijkdom en vermoorde levens in Kongo. Het is tevens eens aanklacht tegen de monarchie en Belgische staat, 2010 hoog tijd voor België om haar historische verantwoordelijkheid te erkennen met excuses gewenst.
  De monarchie en haar kolonialen, allemaal weten zij dat ze bepaalde zaken beter niet hadden begaan: de vele slagen met de chicotte, het afhakken van handen der onwillige slaven, hun grote openheid voor de zwarte vernedering. Een blank ras, de brute macht, de vele doden, de geile blikken gericht op bloedgeld en rijkdom waarop zij verliefd waren.
  Congo!!!, hun nostalische herinnering aan een kolonie waarop België zo fier is en grotendeels haar huidige bestaansvorm aan te danken heeft.
  Zonder Congo, de vele doden en het vele leed der congolese bevolking had België al lang opgehouden te bestaan.
  Wij spreken hier over een ZWARTE HOLOCAUST met 10 miljoen doden kortom één van de belangrijkste misdaden in de geschiedenis van de mensheid. Over het monster zelf, de” zwarte prins” die zijn eigen land het onbeduidende koninkrijk België diep minachtte zijn dochters verstootte en wiens hebzucht geen grenzen kende. Alle paleizen die hij bouwde, een groot deel van het monumentale Brussel dat we nu kennen en zijn plannen voor een oprijlaan van Laken naar zijn pompeuze badstad Oostende, het bouwen van Franse kastelen om zijn hoertjes in onder te brengen. Dat alles op de rug van miljoenen rubberslaven die als kannonenvlees figureerden in deze zwarte holocaust van Congo. De Belgische regering was en is zijn medeplichtige,
  Na de canvas-collectie wil ik dit kunstwerk overhandigen aan de Republiek Congo en zal dan ook vragen dat onze Koning Alberthet meeneemt n.a.v. zijn bezoek aan Congo bij de feestelijkheden rond de 50 jarige onafhanklijkheid. Laat dit kunstwerk een spiegelbeeld zijn voor president Kabila die moet stoppen met zijn bevolking te verkrachten en te vermoorden. Succes verder toegewenst aan alle kunstenaars. (Bron: Enca Caen)
  Kunstwerk te bezichtigen op http://www.canvascollectie.bedoorklikken op “ketens der hebzucht”.

  Met vriendelijke groeten Enca Caen,
  Ambassadeur vredesgemeente Merelbeke.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggers liken dit: